TB hírlevél feliratkozás
Név:
E-mail:
Telefon:
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

Kiküldetésben dolgozó munkavállalók tb-jogviszonya

Romániában leányvállalattal rendelkező cégnek a román munkavállalói mellett szüksége van kellő ismerettel rendelkező, tapasztalt szakemberekre. Romániai foglalkoztatásuk csak félállásban, négy órás munkaviszonyban, a román leányvállalat által foglalkoztatva van tervbe véve. Rendelkeznek főállású magyarországi munkaviszonyból származó munkabér jövedelemmel, vagy egyéni vállalkozóként szerzett jövedelemmel. Mi a legjobb lehetőség, hogy az érintettek Magyarországon maradjanak teljes körű tb-ellátottak?

A rehabilitációs hozzájárulás adminisztrációja

Ismert szabály, hogy azoknak a munkáltatóknak, akik 25 fő feletti munkavállalói létszámmal rendelkeznek és nem teljesítik a megváltozott munkaképességű munkavállalókra vonatkozó kötelező létszámot, rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük. Az alábbiakban a rehabilitációs hozzájárulás adminisztrációjával kapcsolatos leggyakoribb hibákra hívjuk fel a figyelmet.

Megtérítési eljárás a magánegészségügyi szolgáltatókkal szemben

A hatályos szabály alapján a nem finanszírozott egészségügyi szolgáltatót felelősnek kell tekinteni adott feltételek fennállásakor az egészségbiztosítási ellátásra jogosult személy betegségéért, keresőképtelenségéért, egészségkárosodásáért vagy haláláért. Ez a felelősség megalapozza, hogy a nem finanszírozott egészségügyi szolgáltatóval szemben megtérítési eljárás lefolytatására kerüljön sor. Az alábbi cikkben ezt a megtérítési eljárást ismertetem.

Hogyan válasszunk új háziorvost?

Alapvető elvnek kellene lennie, hogy az egészségbiztosítás egészségügyi ellátásaira jogosultak számára biztosítani kell, miszerint lakóhelyén vagy legalábbis annak közelében, választása alapján, nemétől, korától, betegsége természetétől függetlenül folyamatos egészségügyi ellátásban részesülhessen. Az ördög természetesen itt is a részletekben lakozik…

Korábbi cikkek >>