TB hírlevél feliratkozás
Név:
E-mail:
Telefon:
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

Új helyről érhető el a Társadalombiztosítási Egyéni Számla

2013. közepe óta valamennyi bejelentett biztosított személyről Társadalombiztosítási Egyéni Számlát vezetnek. Ezt a számlát azonban nem úgy kell értelmezni, mint egy bankszámlát, amelyen egy forintosított összeg szerepel, és amit vásárlásra fordíthatunk. Ez az egyéni számla a majdani nyugdíjunkhoz szükséges alapvető adatokat tartalmazza.

Hogyan lehet biztosított a mezőgazdasági őstermelő?

Bár a családi mezőgazdasági társaság egy új jogintézmény, nem kapcsolódik hozzá önálló, csak rá érvényes adózási mód. Az adótervezésre azonban a „klasszikus” adójogszabályok adta keretek között is van lehetőség.

Szakképzési hozzájárulási adókedvezmény

2021. január 1-étől szociális hozzájárulási adókedvezményre jogosultak csak abban az esetben vehetik igénybe a szakképzési kedvezményt, ha valamilyen (tanulószerződés, hallgatói jogviszony, együttműködési megállapodás) tanulói jogviszonyost foglalkoztat a cég. Ha nincs ilyen, abban esetben nem vehető igénybe a szakképzési kedvezmény a szochó kedvezményre jogosultaknál. A kérdés úgy merül fel, hogy ha az mégis levonásra került, akkor januártól kell már korrekciózni, vagy a rendkívüli intézkedések miatt ez a szabályozás csak júliustól van érvényben?

Jövőre is marad az átjárás a SZÉP kártya alszámlái között

Meghosszabbították a Széchenyi Pihenő Kártya egyes alszámlái közötti elszámolás lehetőségét.

Korábbi cikkek >>