TB hírlevél feliratkozás
Név:
E-mail:
Telefon:
A gomb megnyomásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat, és önként kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adatait.

Külföldön munkát vállaló magánszemély bejelentése

Adott egy magyar állampolgársággal rendelkező magánszemély, aki az Amerikai Egyesült Államokban vállalt munkát, ezáltal ott jött létre a biztosítási jogviszonya. A NEAK-nak még nem lett jelezve, ezért folyamatosan előírásra kerül neki az egészségügyi szolgáltatási járulék. Milyen igazolásokat, dokumentumokat kell benyújtania a NEAK felé, hogy töröljék, illetve ne írják elő az egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Adózás harmadik országból kapott nyugdíj mellett

Magyarországon élő orosz-magyar állampolgárnak Oroszországból 2016 óta nyugdíjat folyósítanak. 2020-ban egyéni vállalkozást indított Magyarországon, ahol még nem nyugdíjas. Adózhat-e kata adózással az Oroszországból folyósított nyugdíja mellett, vagy át kell térnie más adózási forma alá?

Munkaruha költségének bérből történő érvényesítése

Érvényesíthető-e a munkavállalóval szemben a kiadott munkaruha költsége kilépéskor bérből történő levonás vagy kiszámlázás útján? Erre milyen „jó gyakorlat” javasolható?

Osztalék kifizetés készpénzben

A kérdésben szereplő, egyszemélyes kft., amely nem az áfa hatálya alá tartozik, 2023. évi eredményét osztalékként kifizeti. A kifizetés készpénzben történik és meghaladja a 2 millió forintot. Van bejelentési kötelezettség magánszemély részére készpénzben kifizetett osztalékról a NAV felé?

Korábbi cikkek >>