Társadalombiztosítási és Bérszámfejtési Módszertani Szemle

Előadások

Aktuális előadásaink, konferenciáink.

Középpontban a 2023-as adóváltozások
Helyszín:
Budapest, Budapest, Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Időpont: 2023. 01. 11. 09:00 - 15:00
Szabad férőhely: 480
Képzési forma:
Személyes részvétel (ebben az esetben online nem tekinthető meg)!
Rendezvényünk nem kreditpontos (0) kredit
Jelentkezem

Vállalkozás GYED mellett

Gyeden lévő anyuka, akinek korábbi munkahelyén már lejárt a munkaviszonya, keresőtevékenységgel kívánja kiegészíteni a gyed-jövedelmét. Milyen lehetőségei vannak, amennyiben a kiszemelt cég számla ellenében fizetne a ledolgozott órák után?

Betegellátás érvénytelen TAJ-szám esetén

A napokban több sajtótermékben is olvasható volt, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) tájékoztatása szerint 2022. október közepén „mintegy 141 000 olyan adós volt, akinek azért érvénytelenítették a taj-számát, mert hat hónapnál régebben tartozott az egészségügyi szolgáltatási járulékával.” Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy miként kaphatnak ellátást az egészségügyi szolgáltatási járuléktartozás miatt érvénytelen taj-számmal rendelkezők.

Gyermekvállalás megszűnő munkaviszony mellett

Mi a teendő abban az esetben, ha a munkavállaló munkaszerződése nagyjából éppen akkor jár le, amikor előre láthatóan szülni fog. Ebben az esetben, a csed passzív jogon fog neki járni, ha megszűnik a munkaviszonya? Jogosult lesz gyedre ezt követően?

Többes jogviszonyú ügyvezető

Kérdésként merült fel, hogy szükséges-e minimum-járulékot fizetni 2020. július 1-jét követően egy egyszemélyes kft. ügyvezetője után, aki ingyen látja el tevékenységét, és mellette egy másik kft.-ben heti 2 órás munkaviszonyban szintén ügyvezető.

Korábbi cikkek >>